Cosmetisch

Kunststof of porseleinen schildjes (facings) op uw voortanden en het bleken van tanden: Een stralende lach is voor iedereen haalbaar.

Porseleinen facing

Een porseleinen schildje, dat op de voorkant van een voortand kan worden gezet. Hiermee kan de kleur, vorm en stand van een tand gecorrigeerd worden. Porselein heeft als groot voordeel dat het langdurig zijn mooie natuurlijke kleur behoudt. Zeker wanneer meerdere voortanden worden voorzien van een facing, geeft dit een zeer fraaie, cosmetische verbetering. Voordat we aan een facing beginnen, maken wij altijd een model van de huidige stand van de tanden, om zo correcties optimaal te kunnen uitvoeren. Hierna wordt de betreffende tand iets beslepen om een perfecte pasvorm te krijgen. Van deze nieuwe situatie wordt een afdruk gemaakt, zodat het tandtechnisch laboratorium de porseleinen facing kan maken. Uw voortanden zijn vaak de eerste blikvanger in uw gezicht, een goede esthetiek is dus zeer belangrijk. Wij bepalen de kleur en vorm samen met ons tandtechnisch laboratorium, zodat een maximaal resultaat verzekerd is. Anderhalve week na het beslijpen kunnen de facings geplaatst worden. Vanzelfsprekend krijgt u ter overbrugging van deze periode een witte noodfacing.

Composiet facing

Een schildje dat direct in de mond gemaakt wordt met zeer hoogwaardig composiet. Voordelen zijn een snel resultaat en een lagere financiële investering. Nadelen zijn de mindere kleurvastheid en het sneller ontstaan van randjes en breuk. Er zal dus vaker iets aan de tanden gedaan moeten worden om het mooie resultaat te behouden.

Bleken

De vraag naar stralend witte tanden wordt steeds groter. Ook u kunt met behulp van een bleekgel uw tanden enkele tinten lichter krijgen. De werking van de gel kan worden versneld met licht, warmte of laser. Wij kiezen er echter voor om in het laboratorium een precies passende mal te laten maken voor over uw tanden, zodat u zelf thuis de gel kunt aanbrengen. Deze mal is herbruikbaar; wilt u na enkele jaren opnieuw bleken, dan scheelt dit enorm in de kosten ten opzichte van de andere methodes.

Er zijn echter enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Het bleken heeft een tijdelijk effect, onder invloed van het gebruik van kleurstoffen in b.v. koffie, thee, sigaretten, rode wijn en cola kleuren de tanden geleidelijk weer terug naar hun oude kleur. Vermijd deze producten zoveel mogelijk, met name de eerste tijd na de behandeling. De reeds aanwezige vullingen (zowel wit als grijs) verkleuren niet mee. Het kan dus zijn dat na het bleken de oude vullingen moeten worden vervangen, omdat er kleurverschil is opgetreden. Tevens kunnen de tanden na het bleken enige tijd wat extra gevoelig zijn. En niet op de laatste plaats; het effect van de bleekgel is niet alleen in de mond waarneembaar, maar ook onder de microscoop. Tot 3 maanden na de behandeling blijken de tanden poreuzer te zijn. De tand herstelt zich wel, maar aangezien de tanden toch langzaam weer verkleuren, zal herbehandeling op den duur nodig zijn.