Witte vullingen

Composiet is een wit vulmateriaal, bestaande uit kleine glasdeeltjes in een kunsthars. Grote voordelen zijn uiteraard de kleur, maar ook de hechting aan het tandmateriaal. Composiet plakt aan de tand zelf, waardoor de tand verstevigt. Het vulmateriaal wordt uitgehard met een zeer felle lichtbundel. Dit gaat erg snel en na de behandeling kunt u met deze vulling direct weer eten. Helaas treedt er bij het uitharden enige krimp op. Dit kunnen we minimaliseren door het materiaal in kleine laagjes aan te brengen, maar enige krimpspanning treedt toch op. Dit heeft als gevolg dat na het aanbrengen van een composietvulling nog een tijd gevoeligheid met koude, warmte en bijten kan optreden. Deze gevoeligheid verdwijnt vanzelf, maar dat kan een langere tijd duren.

Als een van de weinige praktijken in de omgeving leggen wij onze vullingen zo veel mogelijk onder cofferdam. Hierbij wordt een kunststof lapje over de mond gespannen, waarbij alleen de te behandelen tanden of kiezen door het lapje steken en de rest van de mondholte en de slijmvliezen lekvrij zijn afgedekt.

Wat biedt dit voor voordelen?

  • Bij het verwijderen van oude vullingen komt er geen schadelijk slijpsel in uw lichaam terecht.
  • Cofferdam kan de patiënt beschermen tegen allergische reacties op gebruikte materialen, zoals niet uitgeharde composieten en hechtsystemen.
  • Tijdens het vullen van uw kies of tand komt er absoluut geen vocht bij, wat voor het verwerken van de moderne vulmaterialen een absolute must is en wat ervoor zorgt dat de levensduur van de restauratie aanzienlijk verlengd wordt.
  • Het verschaft een overzichtelijk en gemakkelijk toegankelijk werkterrein en het brengt rust in de behandeling.

Ook kleuren wij zorgvuldig al het aangedane tandweefsel, zodat we zeker weten dat dit ook allemaal verwijderd is voordat we de tand of kies restaureren in de oorspronkelijke anatomische vorm. Het is voor al onze tandartsen een enorme uitdaging om een kies er ook weer echt als een kies uit te laten zien! We besteden hier dan ook veel aandacht aan. Uiteraard werken wij met kwalitatief de beste restauratiematerialen.